Kuře na sardelové pastě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 38 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 130.7 mg
- Draslík 364.3 mg
- Vláknina 1680.8 mg
- Vitamín A 1680.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a nakonec ho důkladně osolíme. Osolené kuře položíme na pekáček. Slaninu nakrájíme na malé kousky, které v pánvi vyškvaříme. Přidáme máslo, sardelovou pastu, spolu se slaninou jen prohřejeme a vylijeme na připravené kuře na pekáčku. Posypeme ho ještě pepřem a oloupaným, na tenké plátky nakrájeným česnekem. Nakonec kuře podlijeme vodou.
-
2
Na pečení připravené kuře vložíme do předehřáté trouby a za občasného polévání pečeme doměkka. Pečeme přibližně 30-35 minut.
-
3
Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout. Následovně kuře rozkrájíme na porce. Přidáme plátek citrónu a jídlo s vhodnou přílohou podáváme.