Warning: unlink(/var/www/clients/client0/web2/web/system/storage/cache/cache.catalog.language.1731034640): No such file or directory in /var/www/clients/client0/web2/web/system/library/cache/file.php on line 87 Skopový perkelt | Receptarium.cz

Skopový perkelt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 1500 g Skopové maso přední
  • 150 g Tuk
  • 40 g Sůl
  • 500 g Paprikové lusky čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1932 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 134.3 mg
  • Draslík 681.7 mg
  • Vláknina 2602 mg
  • Vitamín A 2602 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso očistíme, zbavíme loje, krk a bok částečně odkostíme a nakrájíme na kousky (4-5ks na porci).

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 2/3 dávky tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vlažným vývarem.

  • 3

    Do základu přidáme maso, osolíme a dusíme doměkka.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Dobře provaříme.

  • 5

    Před koncem varu omáčku dosolíme a přecedíme přes hustý cedník na maso.

  • 6

    Paprikové lusky očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a spolu s rajčatovým protlakem podusíme na zbylém tuku. Potom je přidáme k masu a ještě krátce podusíme.

  • 7

    Skopový perkelt vždy podáváme na teplém talíři.

Komentáře k receptu