Skopový perkelt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1932 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 134.3 mg
- Draslík 681.7 mg
- Vláknina 2602 mg
- Vitamín A 2602 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso očistíme, zbavíme loje, krk a bok částečně odkostíme a nakrájíme na kousky (4-5ks na porci).
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 2/3 dávky tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme vlažným vývarem.
-
3
Do základu přidáme maso, osolíme a dusíme doměkka.
-
4
Měkké maso vyjmeme. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Dobře provaříme.
-
5
Před koncem varu omáčku dosolíme a přecedíme přes hustý cedník na maso.
-
6
Paprikové lusky očistíme, opláchneme, nakrájíme na nudličky a spolu s rajčatovým protlakem podusíme na zbylém tuku. Potom je přidáme k masu a ještě krátce podusíme.
-
7
Skopový perkelt vždy podáváme na teplém talíři.