Bezlepkové perníčky zdobené bílkovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 g Sůl
  • 120 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka bezlepková
  • 2 g Solamyl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 kávová lžička Šťáva citrónová
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 16.1 mg
  • Vláknina 203.7 mg
  • Vitamín A 203.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: Ve vodní lázni, ve větší míse, rozpustíme máslo a med. V tomto roztoku potom rozmícháme moučkový cukr a lžičku kořenící směsi do perníku. Potom základ těsta z ohně odebereme, ochutíme špetkou soli, lžičkou skořice a postupně vmícháváme bezlepkovou mouku. Těsto důkladně prohněteme a necháme v lednici nebo na chladném místě odpočinout do druhého dne.

  • 2

    Z odpočinutého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a cukrářskými vykrajovátky vykrajujeme tvary, které rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, a vykrájené tvary potřeme rozšlehaným vejcem. Perníčky pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Upečené pečivo necháme vychladnout a potom zdobíme bílkovou polevou. Perníčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění.

  • 3

    Bílková poleva: Moučkový cukr několikrát prosejeme, abychom jej zbavili hrudek. Prosátý cukr potom dohladka vymícháme se lžičkou citrónové šťávy a špetkou solamylu.

  • 4

    Polevou plníme cukrářský zdobící sáček a zdobíme vychladlé perníčky.

Komentáře k receptu