Pečené labužnické kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 70 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 420.8 mg
- Vláknina 3705.3 mg
- Vitamín A 3705.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Porce kuřete dáme do misky, důkladně potřeme olejem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme a dáme do lednice nejméně na 60 minut.
-
2
Kuřecí porce zprudka opečme ze všech stran. Potom porce potřeme máslem a naskládáme je na pekáček. V předehřáté troubě při středně vysoké teplotě pečeme přibližně 30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vypečenou šťávou.
-
3
Kompotové hrušky nakrájíme na kousky, přilijeme půlku šťávy z kompotu a med a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Připravenou hmotu dochutíme kari kořením, vlijeme brandy, přidáme dvě lžíce vypečené šťávy a smetanu. Zamícháme, ochutnáme a zlehka dochutíme solí a pepřem. Ořechy drobně nasekáme a na suché pánvi je osmahneme dozlatova. Potom je vmícháme do hotové omáčky.
-
4
Opečené porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme je hruškovou omáčkou a s vhodnou přílohou servírujeme.