Pečené labužnické kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kompot hruškový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Brandy
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 420.8 mg
  • Vláknina 3705.3 mg
  • Vitamín A 3705.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Porce kuřete dáme do misky, důkladně potřeme olejem, osolíme a opepříme. Misku přiklopíme a dáme do lednice nejméně na 60 minut.

  • 2

    Kuřecí porce zprudka opečme ze všech stran. Potom porce potřeme máslem a naskládáme je na pekáček. V předehřáté troubě při středně vysoké teplotě pečeme přibližně 30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Kompotové hrušky nakrájíme na kousky, přilijeme půlku šťávy z kompotu a med a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Připravenou hmotu dochutíme kari kořením, vlijeme brandy, přidáme dvě lžíce vypečené šťávy a smetanu. Zamícháme, ochutnáme a zlehka dochutíme solí a pepřem. Ořechy drobně nasekáme a na suché pánvi je osmahneme dozlatova. Potom je vmícháme do hotové omáčky.

  • 4

    Opečené porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme je hruškovou omáčkou a s vhodnou přílohou servírujeme.

Komentáře k receptu