Linguine s červenými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 103.7 mg
  • Vláknina 2346.5 mg
  • Vitamín A 2346.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozkrojíme, odstraníme semínka a asi 8 min opečeme slupkou navrch pod rozehřátým grilem. Zakryjeme vlhkým ubrouskem a po vychladnutí oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji cca 8min orestujeme doměkka. Přidáme papriku, prolisovaný česnek, rozdrcené chilli papričky a zalijeme smetanou. Omáčku poté asi 2min provaříme, za občasného míchání. Ochutíme solí,pepřem a nasekanou dobromyslí.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, v hrnci promícháme s omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu