Linguine s červenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 8 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 103.7 mg
- Vláknina 2346.5 mg
- Vitamín A 2346.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozkrojíme, odstraníme semínka a asi 8 min opečeme slupkou navrch pod rozehřátým grilem. Zakryjeme vlhkým ubrouskem a po vychladnutí oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na nudličky.
-
2
Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji cca 8min orestujeme doměkka. Přidáme papriku, prolisovaný česnek, rozdrcené chilli papričky a zalijeme smetanou. Omáčku poté asi 2min provaříme, za občasného míchání. Ochutíme solí,pepřem a nasekanou dobromyslí.
-
3
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, v hrnci promícháme s omáčkou a podáváme.