Barevná pomazánka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 17 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 172.2 mg
- Draslík 138.3 mg
- Vláknina 1077.8 mg
- Vitamín A 1077.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku s vařící vodou opatrně pomocí lžíce vložíme vejce, které 10 minut vaříme natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Jarní cibulku (vrchní zelenou část) drobně nasekáme. Šunku, ředkvičky a dolní část jarní cibulky nastrouháme na jemném struhadle.
-
3
Pomazánkové máslo a Lučinu v misce utřeme do pěny, přidáme připravená vejce, jarní cibulku, ředkvičky a šunku. Všechny suroviny důkladně vařečkou promícháme. Nakonec pomazánku dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Podle potřeby zředíme zakysanou smetanou a ještě jednou promícháme.
-
4
Hotovou pomazánku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby a udržujeme v lednici.