Barevná pomazánka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 100 g Šunka parmská
  • 30 g Cibulka jarní
  • 100 g Máslo pomazánkové
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 5 ks Ředkvička
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 172.2 mg
  • Draslík 138.3 mg
  • Vláknina 1077.8 mg
  • Vitamín A 1077.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku s vařící vodou opatrně pomocí lžíce vložíme vejce, které 10 minut vaříme natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Jarní cibulku (vrchní zelenou část) drobně nasekáme. Šunku, ředkvičky a dolní část jarní cibulky nastrouháme na jemném struhadle.

  • 3

    Pomazánkové máslo a Lučinu v misce utřeme do pěny, přidáme připravená vejce, jarní cibulku, ředkvičky a šunku. Všechny suroviny důkladně vařečkou promícháme. Nakonec pomazánku dochutíme solí, pepřem, hořčicí. Podle potřeby zředíme zakysanou smetanou a ještě jednou promícháme.

  • 4

    Hotovou pomazánku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby a udržujeme v lednici.

Komentáře k receptu