Hrášková polévka se špagetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1251 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 257.8 mg
- Vláknina 6015.2 mg
- Vitamín A 6015.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý hrášek vyloupeme z lusků, prázdné lusky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mátu, bazalku, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hrášek, lehce orestujeme, zalijeme vývarem z lusků, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme. Bylinky bez petrželky nasypeme do gázového sáčku, uzavřeme a ponoříme do polévky. Vaříme 10 minut, přihodíme nalámané špagety a dovaříme.
-
3
Z hotové polévky vyndáme bylinky, posypeme petrželkou a podáváme.