Slepice s houbovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 43 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 315.5 mg
- Draslík 1000.2 mg
- Vláknina 4037 mg
- Vitamín A 4037 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a podusíme na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s mletou paprikou. Během dušení mírně podléváme.
-
2
Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou a provaříme. Potom omáčku přecedíme přes jemný cedník.
-
3
Slepici vložíme zpět do omáčky, přidáme podušené houby nakrájené na plátky a vše provaříme.