Hovězí maso na pivě a pepři
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 308.1 mg
- Vláknina 4789.5 mg
- Vitamín A 4789.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na menší kousky.
-
2
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky, které opepříme.
-
3
V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli. Pak přisypeme kostky masa, prudce je za stálého míchání orestujeme ze všech stran, přimícháme mletou papriku, pepř a sůl, podlijeme pivem a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké. Během dušení občas maso promícháme a přiléváme pivo a většinu vody.
-
4
Do hrnce k měkkému masu přidáme nakrájená rajčata a vaříme, dokud se téměř nerozpadnou. Směs v hrnci zahustíme moukou, rozmíchanou ve zbylé vodě spolu s pepřem a solí a podáváme.