Jihočeský hovězí guláš na pivě
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 4 stroužek Česnek
- 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 dl Voda pitná
- 1 kg Cibule
- 1 kg Hovězí maso přední
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 28 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 163.7 mg
- Draslík 1234.6 mg
- Vláknina 9470.5 mg
- Vitamín A 9470.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, ostatní cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
3
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Do hrnce přisypeme kmín, papriku a maso, promícháme a orestujeme ho ze všech stran. Když maso pustí šťávu, přimícháme kečup, opepříme a osolíme. Šťávu vydusíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo a vodu a za občasného míchání dusíme maso pod pokličkou, až je měkké. Nakonec do hrnce přisypeme majoránku a česnek, promícháme a guláš ještě krátce povaříme.
-
4
Na porce guláše rozdělíme na kolečka nakrájenou cibuli a podáváme.