Jihočeský hovězí guláš na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 kg Cibule
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 163.7 mg
  • Draslík 1234.6 mg
  • Vláknina 9470.5 mg
  • Vitamín A 9470.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, ostatní cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 3

    Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Do hrnce přisypeme kmín, papriku a maso, promícháme a orestujeme ho ze všech stran. Když maso pustí šťávu, přimícháme kečup, opepříme a osolíme. Šťávu vydusíme až do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo a vodu a za občasného míchání dusíme maso pod pokličkou, až je měkké. Nakonec do hrnce přisypeme majoránku a česnek, promícháme a guláš ještě krátce povaříme.

  • 4

    Na porce guláše rozdělíme na kolečka nakrájenou cibuli a podáváme.

Komentáře k receptu