Kuřecí prsa s broskví
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 100 ml Olej stolní
- 200 ml Kompot broskvový
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Koření Gyros
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Kari koření
- 4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kg Brambory
- 1 šálek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 29 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 110.7 mg
- Draslík 1636.8 mg
- Vláknina 13922.4 mg
- Vitamín A 13922.4 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sójovou omáčkou pokapeme maso, posypeme gyrosem a kari kořením. Okořeníme plátky oloupaných brambor, které upečeme.
-
2
Na oleji opečeme řízky a mírně podlijeme vodou. Na každý dáme půlku broskve, sýr a necháme roztéct.
-
3
Podáváme s pečenými bramborami.