Jehněčí koleno s mátovou omáčkou a jasmínovou rýží
Suroviny
- 50 g Cibule
- 40 g Jogurt bílý
- 30 g Máslo čerstvé
- 400 g Rýže dušená
- 6 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Česnek
- 5 g Fenykl obecný
- 20 g Zázvor celý
- 10 g Kardamom
- 15 g Skořice mletá
- 15 g Anýz mletý
- 10 g Koriandr mletý
- 20 g Mandle plátky
- 800 g Jehněčí koleno
- 7 g Máta
- 4.7 g Olej olivový extra panenský
- 30 g Protlak rajčatový
- 5 g Kmín mletý
- 300 ml Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 40 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 161.8 mg
- Draslík 795.5 mg
- Vláknina 11592.8 mg
- Vitamín A 11592.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme skořici, kardamom, anýz, orestujeme, jehněčí kolena spaříme horkou vodou, osušíme, přidáme do pánve a obalíme v koření. V hrnci na másle orestujeme koriandr, pepř, kmín, fenykl, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, osmahneme, přimícháme rajčatový protlak, jogurt, přilijeme mléko, promícháme, přiložíme jehněčí kolena, podle chuti osolíme a zvolna dusíme doměkka.
-
2
Kolena vyjmeme, obalíme v plátcích mandlí, omáčku vyvaříme dohusta, přimícháme posekané lístky máty, provaříme a odstavíme.
-
3
Na talíře upravíme jehněčí kolena, doplníme dušenou jasmínovou rýží a přelijeme omáčkou.