Skořicové točenky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 22 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 289.2 mg
- Vláknina 7087.3 mg
- Vitamín A 7087.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnku z droždí, špetky cukru a trochy vody připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
-
2
Do větší mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme vajíčka, Heru, špetku soli a vykynutý kvásek, vypracujeme vláčné těsto a necháme v teple vykynout.
-
3
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozválíme na silnější plát, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme krystalovým cukrem se skořicí. Těsto svineme a roládu rozkrájíme na přibližně 2 centimetry silné plátky, které obalíme z jedné strany v mouce.
-
4
Jednotlivé točenky rozložíme na pečicí papír na plechu pomoučenou stranou dolů, necháme je ještě alespoň 15 minut kynout a potom 15 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
5
Upečené ihned sundáme z plechu na servírovací mísu nebo talíře a ještě teplé podáváme.