Pivní hovězí guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí kližka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 4 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 194.1 mg
  • Vláknina 4587 mg
  • Vitamín A 4587 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme, většinu nakrájíme najemno, menší část na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce s trochou soli.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Potom přidáme maso a za stálého míchání prudce pečeme ze všech stran, až pustí šťávu. Přidáme mletou papriku, pepř a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou maso dusíme doměkka. V průběhu dušení přiléváme podle potřeby vodu a maso občas zamícháme.

  • 4

    K téměř měkkému masu přimícháme utřený česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme.

  • 5

    Porce na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule a houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu