Krevetový koktejl po mexicku
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Tabasco
- 1 ks Avokádo
- 0.25 ks Salát ledový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Kukuřice
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 281.1 mg
- Vláknina 7129 mg
- Vitamín A 7129 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na rozehřátém oleji zprudka restujeme očištěné a omyté krevety 1-2 minuty dorůžova. Vyjmeme do mísy, zakapeme limetkovou šťávou a tabascem. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
-
2
V misce rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou, rajčatovým protlakem a nasekaným koriandrem.
-
3
Omytý, na nudličky nakrájený salát rozdělíme do 4 skleněných pohárů.
-
4
4 krevety s ocásky ponecháme na ozdobu, zbylé zbavíme ocásků a vrátíme do mísy. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené avokádo pokapané limetkovou šťávou a vsypeme okapanou kukuřici. Vše promícháme a směs navršíme na salát v pohárech.
-
5
Koktejl ozdobíme kopečkem majonézové omáčky, krevetami a lístky koriandru.