Dušené fazole s rýží a masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 500 g Rýže loupaná
  • 60 g Slanina vepřová
  • 500 g Vepřová plec
  • 300 g Fazole černé
  • 150 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 887.2 mg
  • Vláknina 17091.2 mg
  • Vitamín A 17091.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přebereme a namočíme přes noc do vody. Vepřové maso a cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené. Uvařené fazole slijeme, půl litru vývaru dáme stranou. Maso orestujeme na sádle, přimícháme cibuli s česnekem, sůl a dál smažíme. Do usmaženého masa vlijeme odložený vývar z fazolí a povaříme. Po chvíli přimícháme vypranou rýži, fazole, koření a dusíme téměř doměkka.

  • 3

    V mezičase vyškvaříme slaninu a polovinu přimícháme do směsi a dodusíme.

  • 4

    Podáváme omaštěné zbylou slaninou.

Komentáře k receptu