Dušené fazole s rýží a masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 36 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 49.5 mg
- Draslík 887.2 mg
- Vláknina 17091.2 mg
- Vitamín A 17091.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole přebereme a namočíme přes noc do vody. Vepřové maso a cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
-
2
Fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené. Uvařené fazole slijeme, půl litru vývaru dáme stranou. Maso orestujeme na sádle, přimícháme cibuli s česnekem, sůl a dál smažíme. Do usmaženého masa vlijeme odložený vývar z fazolí a povaříme. Po chvíli přimícháme vypranou rýži, fazole, koření a dusíme téměř doměkka.
-
3
V mezičase vyškvaříme slaninu a polovinu přimícháme do směsi a dodusíme.
-
4
Podáváme omaštěné zbylou slaninou.