Valašský ostřák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 20 g Česnek
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 40 g Paprika mletá sladká
  • 1000 g Skopová kýta
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1190 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 145.8 mg
  • Vláknina 4096 mg
  • Vitamín A 4096 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou kýtu vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme ji na stejné kousky, osolíme, promícháme a necháme odležet.

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme v tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji.

  • 3

    Na tento základ vložíme maso, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Maso osolíme a přidáme utřený česnek. Za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka. Podle potřeby doléváme vlažnou vodou.

  • 4

    Nakonec pokrm dosolíme a krátce povaříme.

Komentáře k receptu