Valašský ostřák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1190 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 145.8 mg
- Vláknina 4096 mg
- Vitamín A 4096 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopovou kýtu vykostíme, opláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme ji na stejné kousky, osolíme, promícháme a necháme odležet.
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme v tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku a zpěníme ji.
-
3
Na tento základ vložíme maso, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Maso osolíme a přidáme utřený česnek. Za občasného promíchání dusíme pod poklicí doměkka. Podle potřeby doléváme vlažnou vodou.
-
4
Nakonec pokrm dosolíme a krátce povaříme.