Indický salát Kosham Bary
Suroviny
- 100 ml Čočka jedlá
- 400 ml Jogurt bílý
- 100 ml Cizrna černá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Čertovo lejno
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Okurka salátová
- 8 ks Koriandr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 7 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 929.6 mg
- Vláknina 25437.5 mg
- Vitamín A 25437.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Luštěniny necháme louhovat v chladné vodě šest hodin. Okurku i rajče zbavíme slupek a rozkrájíme na drobné kostičky. Mrkev také zbavíme slupky, omyjeme a nastrouháme. Jogurt ochutíme špetkou soli a našleháme.
-
2
Ve velké míse smícháme čočku, cizrnu, nakrájenou zeleninu a našlehaný jogurt. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme koření. Zalijeme hořčicí, ochutíme lístky kari a nasekanou chilli papričkou. Směsí následně přelijeme salát, poté ho ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.