Marinované vepřové kotlety se smaženými cuketami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 568 mg
  • Vláknina 842.8 mg
  • Vitamín A 842.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a lisovaným česnek, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.

  • 3

    Cukety omyjeme, nakrájíme na plátky a v pánvi s 2 lžícemi rozehřátého oleje je 5 minut smažíme, pak je opepříme a osolíme.

  • 4

    Kotlety vyjmeme z marinády a osušíme. V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu a pod pokličkou 10 minut dusíme na mírném ohni.

  • 5

    Smažené cukety rozdělíme na servírovací talíře, položíme na ně kotlety a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu