Domácí perníkový chléb
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
- 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Cukr krupice
- 20 g Kypřicí prášek do pečiva
- 115 g Cukr moučkový
- 50 g Mandle
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Kakao
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 20 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 70.1 mg
- Draslík 492.6 mg
- Vláknina 5461.4 mg
- Vitamín A 5461.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme vlažné mléko, vejce, rozpuštěné máslo, mouku, cukr, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva.
-
2
Vzniklé těsto nalijeme do domácí pekárny. Zapneme program Pečení. Chléb by se měl péct 85 minut.
-
3
Po upečení chléb polijeme polevou, kterou připravíme smícháním moučkového cukru, citronové šťávy a horké vody. Nakonec chléb posypeme nasekanými mandlemi a můžeme podávat.