Vepřový steak s pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 63 g
- Sodík 944 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 152.4 mg
- Draslík 764.5 mg
- Vláknina 3693 mg
- Vitamín A 3693 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, naskládáme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou.
-
2
Marinádu připravíme ze strouhané cibule, utřeného česneku, jemně krájených paprikových lusků, části oleje, vína, feferonek a koření. Maso necháme marinovat.
-
3
Potom jednotlivé porce z marinády vyjmeme, necháme okapat a na druhé části oleje je zvolna opečeme.
-
4
Opečené maso vyjmeme, do výpeku nalijeme zbylou marinádu, povaříme, dosolíme, přecedíme a krátce převaříme.
-
5
Při podávání klademe porce na teplý talíř, přeléváme šťávou a ozdobíme oloupaným, na kolečka nakrájeným pomerančem.