Kuře na hrozinkách s piniemi
Suroviny
- 1200 g Kuřecí stehna
- 100 g Slanina vepřová
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Oříšky piniové
- 50 g Hrozinky
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Pažitka
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 1 g Hřebíček
- 1 g Pepř černý celý
- 60 ml Olej olivový
- 20 ml Med včelí
- 50 ml Balsamico ocet
- 300 ml Víno červené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 5 dl Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1505 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 156 g
- Sodík 1718 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 266 mg
- Draslík 958.6 mg
- Vláknina 10112.5 mg
- Vitamín A 10112.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna osušíme a vložíme do mísy, posypeme nasekaným česnekem a šalvějí, zalijeme vínem, přidáme koření a zakryté necháme 12 hodin marinovat v chladnu.
-
2
Na oleji osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky a na výpeku zpěníme cibuli nasekanou nadrobno. Kuřecí stehna vyjmeme z marinády, necháme okapat, obalíme v mouce a vložíme na cibulový základ. Zprudka opečeme ze všech stran, přidáme piniové ořechy, hrozinky, sůl, pepř a zakryté pár minut podusíme. Do kastrolu k masu přecedíme marinádu a zakryté necháme na mírném ohni dusit, dokud se šťáva neodpaří. Potom zalijeme vývarem a znovu necháme dusit asi 40 minut.
-
3
V rendlíku rozpustíme med a ocet, smícháme a krátce povaříme. Podáváme porci masa, přelitou medovou šťávou a posypanou nasekanou pažitkou.