Benátská kuřecí játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 25 g
- Sodík 810 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 548.5 mg
- Draslík 550.5 mg
- Vláknina 3608 mg
- Vitamín A 3608 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Játra opláchneme, dobře osušíme, nakrájíme na kousky a vložíme na cibulový základ. Za stálého míchání opékáme ze všech stran, až jsou dobře propečená. Poprášíme paprikou, osolíme, opepříme a odstavíme.
-
2
Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme, ale už nevaříme.
-
3
Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.