Kuřecí salát s kari zálivkou
Suroviny
- 5 g Hořčice
- 400 g Kuřecí prsa
- 50 g Ořechy vlašské
- 8 g Sůl
- 6 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr krupice
- 15 g Kari koření
- 75 g Majonéza
- 150 g Hrušky
- 150 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
- 40 g Petržel kudrnka
- 40 ml Jogurt bílý
- 40 ml Citronová šťáva
- 40 ml Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1577 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 65.4 mg
- Draslík 631.9 mg
- Vláknina 8310 mg
- Vitamín A 8310 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa osušíme, naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova z obou stran. Odložíme a necháme vychladnout.
-
2
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
-
3
Do mísy vložíme vychladlé těstoviny, kuřecí maso nakrájené na kousky, přidáme oloupanou hrušku nakrájenou na plátky, nahrubo nasekané ořechy a promícháme.
-
4
V jiné míse vymícháme majonézu, jogurt, citronovou šťávu, hořčici, kari, cukr, sůl a hotovou omáčkou přelijeme jednotlivé porce salátu. Ozdobíme nasekanou petrželkou.