Bábovka z rakouských Korutan

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 100 g Hera
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 100 g Cukr krystal
  • 50 g Borůvky sušené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 125.8 mg
  • Draslík 106.3 mg
  • Vláknina 1429.8 mg
  • Vitamín A 1429.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké míse z mouky, mléka, droždí, dvou vajec a dvou žloutků, rozpuštěné Hery a soli uhněteme těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme obdélník o síle přibližně 1 cm, který posypeme hrozinkami, cukrem se skořicí a borůvkami. Těsto stočíme do tvaru ulity šneka, potřeme bílkem, přeneseme na plech s pečicím papírem a vložíme do studené trouby, kterou pak zapneme na nejvyšší stupeň.

  • 3

    Bábovka je upečená přibližně za jednu hodinu.

Komentáře k receptu