Kukuřičná kaše s jehněčím po indicku
Suroviny
- 100 g Jogurt bílý
- 50 g Koriandr čerstvý
- 100 ml Máslo čerstvé
- 100 ml Mléko polotučné
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 4 ks Bobkový list
- 1 ks Citrony
- 1 kg Jehněčí maso
- 0.5 kg Mouka kukuřičná
- 4 polévková lžíce Pasta česneková
- 4 polévková lžíce Pasta zázvorová
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 993 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 54 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 157.2 mg
- Draslík 311.4 mg
- Vláknina 9926.1 mg
- Vitamín A 9926.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1603.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi bez oleje opražíme mouku a odložíme ji bokem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme oschnout na papírové utěrce. Ochutíme garam masalou a zalijeme jogurtem.
-
2
Jehněčí zbavíme nečistot, nakrájíme jej na kousky, osolíme a osmahneme na rozehřátém másle, dokud nezezlátne. Ochutíme česnekovou a zázvorovou pastou, důkladně zamícháme a zhruba 3 minuty smažíme.
-
3
Zalijeme jogurtem, ochutíme veškerým zbylým kořením, důkladně promícháme a smažíme, dokud směs nepustí všechnu vodu. Do směsi vmícháme osmahlou cibuli, přikryjeme poklicí a na mírném ohni podusíme, dokud nebude maso měkké. Následně zalijeme trochou mléka a opatrně smícháme s opraženou moukou. Opět při občasném míchání dusíme okolo deseti minut. Ozdobíme koriandrem, nakrájeným citronem a podáváme.