Bílá cizrna po indicku
Suroviny
- 200 ml Cizrna
- 75 ml Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 kávová lžička Koriandr celý
- 3 kávová lžička Granátové jablko semínka
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 4 ks Chilli paprička zelená
- 1 ks Zázvor celý
- 3 ks Rajčata
- 6 ks Hřebíček
- 4 ks Kardamom černý
- 1 ks Skořice mletá
- 10 ks Pepř černý celý
- 0.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 12 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 320.9 mg
- Vláknina 11219.8 mg
- Vitamín A 11219.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v osolené vodě, zcedíme jej, zalijeme 2-mi lžícemi oleje a důkladně zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm buráky a kešu, dokud nezezlátnou. Poté je odložíme bokem. Na tom samém oleji osmažíme assafoetidu, hořčičná semínka a lístky kari.
-
2
Na pánev umístíme nakrájené červené a zelené chilli, cizrnu a kurkumu. Celou směs smažíme, dokud nezezlátne, zalijeme trochou vody a necháme dusit.
-
3
Tuto směs smícháme s rýží, pokapeme citronovou šťávou, přidáme ořechy a zamícháme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.