Tykvové kuličky v indické omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 ml Cizrna
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Kardamom
  • 3 ks Hřebíček
  • 4 ks Chilli paprička
  • 15 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 ks Chilli paprička zelená
  • 2 ks Kardamom černý
  • 1 kg Tykev
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 808.9 mg
  • Vláknina 21272.1 mg
  • Vitamín A 21272.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev zbavíme slupek, opláchneme pod tekoucí vodou a nastrouháme. Stroužky smícháme s nakrájenými zelenými chilli papričkami, polovinou zázvoru a polovinou koriandru. Dochutíme špetkou soli a garam masalou. Vše důkladně promícháme.

  • 2

    Směs zpracujeme na kuličky, které následně osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Cibuli rozmělníme, rajčata rozmixujeme a veškeré koření až na bobkový list rozmělníme na pastu.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo a pastu na něm osmahneme. Pánev zalijeme směsí rajčat, ochutíme špetkou soli. Smažíme, dokud se od koření neoddělí olej. Zalijeme vodou a omáčku přivedeme do bodu varu, do omáčky opatrně vložíme kuličky a necháme 10 minut podusit. Ozdobíme koriandrem a podáváme.

Komentáře k receptu