Jackfruit kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 3 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 2 kávová lžička Pasta česneková
  • 1 kávová lžička Pasta zázvorová
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Jackfruit
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 770.9 mg
  • Vláknina 3878.2 mg
  • Vitamín A 3878.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jackfruit nakrájíme na malé kostky, ochutíme špetkou soli a necháme osmahnout na lžíci másla. Cibuli oloupeme a rozmělníme, dokud nezíská konzistenci jemné pasty. Rajčata omyjeme a pomocí mixéru je rozmělníme.

  • 2

    Na zbytku másla osmahneme cibulovou, česnekovou a zázvorovou pastu a bobkový list. Smažíme, dokud se nám vše nezbarví dohněda. Přidáme kurkumu, chilli a mletý koriandr, okamžitě do pánve vložíme kostky jackfruitu a přilijeme vodu. Přikryjeme poklicí a necháme dusit, po 10 minutách přidáme rajčatové pyré, opět přikryjeme a dusíme, dokud není vše měkké.

  • 3

    Poprášíme garam masalou a důkladně zamícháme. Ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.

Komentáře k receptu