Jackfruit kari
Suroviny
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 2 kávová lžička Garam masala
- 3 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 2 kávová lžička Pasta česneková
- 1 kávová lžička Pasta zázvorová
- 4 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 kg Jackfruit
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 10 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 770.9 mg
- Vláknina 3878.2 mg
- Vitamín A 3878.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jackfruit nakrájíme na malé kostky, ochutíme špetkou soli a necháme osmahnout na lžíci másla. Cibuli oloupeme a rozmělníme, dokud nezíská konzistenci jemné pasty. Rajčata omyjeme a pomocí mixéru je rozmělníme.
-
2
Na zbytku másla osmahneme cibulovou, česnekovou a zázvorovou pastu a bobkový list. Smažíme, dokud se nám vše nezbarví dohněda. Přidáme kurkumu, chilli a mletý koriandr, okamžitě do pánve vložíme kostky jackfruitu a přilijeme vodu. Přikryjeme poklicí a necháme dusit, po 10 minutách přidáme rajčatové pyré, opět přikryjeme a dusíme, dokud není vše měkké.
-
3
Poprášíme garam masalou a důkladně zamícháme. Ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.