Jehněčí na královský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Mandle
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 25 ml Máslo čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 50 ml Ořechová pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Cibule
  • 5 ks Kardamom
  • 6 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 1 polévková lžíce Pasta česneková
  • 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 141.3 mg
  • Draslík 613.2 mg
  • Vláknina 31326.8 mg
  • Vitamín A 31326.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1593.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme nečistot a opláchneme pod tekoucí vodou. Mandle zbavíme slupek, rozkrojíme vejpůl a opražíme je suché na pánvi bez oleje.

  • 2

    Na jiné pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm cibuli. Následně vložíme maso, ochutíme solí, zakryjeme poklicí a dusíme.

  • 3

    Když je maso skoro hotové, přidáme do pánve rozemleté kešu, zázvor, česnek a ostatní koření. Vše zalijeme jogurtem a důkladně promícháme.

  • 4

    Zalijeme trochou vody a necháme vařit. Když je maso hotové, ozdobíme jej praženými mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu