Grilované jehněčí po indicku
Suroviny
- 100 ml Jogurt bílý
- 100 ml Máslo čerstvé
- 50 ml Pasta papájová
- 2 kávová lžička Mák - semena
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Zázvor celý
- 5 stroužek Česnek
- 1 kg Jehněčí maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 155.7 mg
- Draslík 120.6 mg
- Vláknina 2856.2 mg
- Vitamín A 2856.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1602 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném másle osmažíme cibuli, dokud nezezlátne. Osmaženou cibuli smícháme s česnekem, zázvorem a mákem a vytvoříme z nich jemnou kašičku. Kaši smícháme s pastou z papáji.
-
2
Celou směs zalijeme jogurtem, přimícháme koření a dochutíme špetkou soli. Ve směsi obalíme jehněčí kostičky a necháme je odpočinout v lednici 10 hodin. Po vyjmutí napíchneme jehněčí na grilovací jehle a grilujeme na dřevěném uhlí. Občas otočíme. Po ugrilování můžeme podávat.