Indické kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 72 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 237.5 mg
- Draslík 784.5 mg
- Vláknina 3153.7 mg
- Vitamín A 3153.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře zbavíme nečistot a kůže a naporcujeme na 6 částí. Česnek rozmělníme, dokud není jemný. Zázvor zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Chilli papričky opláchneme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Rajčata nakrájíme na větší kousky. Lístky koriandru nadrobno nakrájíme.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo. Maso na něm smažíme společně s česnekovou pastou a solí. Smažíme, dokud maso nezezlátne. Následně zmírníme plamen a přikryjeme poklicí.
-
3
Když už je maso měkké, přidáme na pánev rajčata, zázvor, chilli papričky, chilli koření, pepř a smažíme, dokud vše nepustí tuk.
-
4
Kuře po osmažení ochutíme garam masalou a ozdobíme koriandrem. Ihned podáváme, přelité výpekem.