Indické kuře s kešu oříšky
Suroviny
- 30 g Mandle
- 60 g Ořechy Kešu
- 50 g Kořeněné máslo Ghee
- 100 ml Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 5 ks Chilli paprička zelená
- 0.5 kg Cibule
- 1 kg Kuře
- 5 polévková lžíce Pasta česneková
- 5 polévková lžíce Pasta zázvorová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 31 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 109.8 mg
- Draslík 477.1 mg
- Vláknina 4699.4 mg
- Vitamín A 4699.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře zbavíme nečistot a kůže a rozkrájíme na osm částí. Cibuli zbavíme slupky, opláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme. Lístky koriandru nakrájíme. Zelené chilli opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlíme a zbavíme jadérek.
-
2
Na pánvi bez oleje opražíme kešu, mandle a posléze je rozdrtíme. Následně rozpálíme přepuštěné máslo a nasekanou cibuli spolu s chilli papričkami osmahneme, dokud cibule nezesklovatí. Postupně přidáváme zázvorovou a česnekovou pastu a kuřecí kousky. Občas zamícháme a pozvolna smažíme, dokud maso nezměkne.
-
3
Následně maso okořeníme chilli a masalou, přidáme špetku soli a pepře, nadrcené oříšky a ještě minutku smažíme. Ozdobíme koriandrem a podáváme.