Indické kuře na polosucho
Suroviny
- 50 ml Máslo čerstvé
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 ks Cibule
- 3 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pasta česneková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 36 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 148 mg
- Draslík 1230 mg
- Vláknina 6719.8 mg
- Vitamín A 6719.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prsa zbavíme nečistot a naklepeme. Rajčata rozpůlíme, zbavíme je dužiny a nakrájíme na kolečka. Zázvor společně s paprikou a lístky koriandru nakrájíme. Cibuli rozkrojíme na čtyři části.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej, lehce osmahneme cibuli, kterou následně odložíme bokem. Posléze osmažíme na témže oleji papriku a rajčata.
-
3
Na jiné pánvi rozpálíme máslo a kuřecí prsa, rajčatovou dužinu, zázvor, česnek, sůl, chilli a pastu z rajčat taktéž orestujeme. Celou směs smažíme, dokud nám maso nezezlátne a nezměkne. K masu přidáme suroviny z první pánve a garam masalu. Promícháme, přikryjeme pokličkou a chvíli podusíme. Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.