Hovězí maso na červené kari - Sasazu
Suroviny
- 300 g Hovězí svíčková
- 100 g Cukr krupice
- 20 g Zázvor celý
- 30 g Bazalka
- 30 ml Omáčka sójová
- 60 ml Olej slunečnicový
- 70 ml Omáčka ústřicová
- 1 ks Cibule
- 8 ks Krevety tygří - loupané
- 1 ks Chilli paprička
- 8 ks Thajský lilek
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Kokosové mléko
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2261 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 103 g
- Sodík 2056 mg
- Bílkoviny 482 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 2132.6 mg
- Draslík 919.2 mg
- Vláknina 108305 mg
- Vitamín A 108305 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek očistíme, po délce rozřízneme na půl a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme doměkka. Potom ho nakrájíme na kousky.
-
2
Česnek spolu a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem drobně nakrájíme.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravenou cibuli, česnek, zázvor a vše spolu zlehka orestujeme. Potom přidáme červenou kari pastu a povaříme přibližně 3 minuty. Do hrnce vlijeme kokosové mléko, cukr, ústřicovou omáčku, nakonec sojovou omáčku. Přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme dalších 10 minut.
-
4
Krevety vyloupneme, maso nakrájíme na malé kousky a vložíme je do vařící se omáčky. Do hrnce dáme také osmažené kousky lilku a pokračujeme dalších 10 minut ve vaření, potom stáhneme z ohně.
-
5
Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře. Na každou porci nakrájíme listy bazalky, chilli papričky a jídlo s vhodnou přílohou servírujeme.