Dýňové kari
Suroviny
- 9 g Sůl
- 5 g Kari koření
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Celer řapíkatý
- 600 g Maso mleté - mix
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 2 g Anýz mletý
- 800 g Dýně
- 100 g Paprika červená
- 400 g Fazole červené sterilované
- 60 ml Olej olivový
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1448 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1605.6 mg
- Vláknina 21686 mg
- Vitamín A 21686 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.6 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýně oloupeme, z dužniny odstraníme semena a nakrájíme ji na kostičky. Česnek a cibuli nasekáme. Řapíkatý celer pokrájíme na kousky. Z chilli papričky odstraníme semínka a také ji nasekáme, papriku nakrájíme na kostičky.
-
2
Ve velkém kastrolu rozpálíme olej, přisypeme cibuli nadrobno a necháme zpěnit. Přidáme maso a orestujeme je (stále mícháme, aby se nespojovalo a zůstalo drobivé). K dobře orestovanému masu přidáme kari, loupaná rajčata a necháme 15 minut dusit. Do tohoto základu přidáme nakrájenou dýni, kukuřici, kousky řapíkatého celeru, fazole i s nálevem, papriku na kostičky a nasekaný česnek a chilli papričku. Zalijeme vínem a vše necháme společně povařit dalších 15 minut. Hotové dýňové kari ochutíme solí a drceným anýzem.