Závitky plněné makrelovou pastou.

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Makrela uzená
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 250 g Majonéza
  • 50 ml Kokosové mléko
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 10 ks Citronová tráva
  • 10 ks List la lot
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Omáčka rybí
  • 0.2 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1565 kcal
  • Sacharidy 162 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 2323 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 160 g
  • Cholesterol 88.1 mg
  • Draslík 4850.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 9.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou makrelu vykostíme, nakrájíme na kousky, které dáme do misky. Přidáme sečuánský pepř, přilijeme smetanu, rybí omáčku, kokosové mléko, olivový olej. Všechny suroviny rukou prohněteme a tak připravíme hustou pastu, do které přidáme hrubo nastrouhaný uzený sýr. Ještě jednou dobře promícháme.

  • 2

    Jednotlivé stonky citrónové trávy rozložíme na pracovní plochu, položíme na ně připravenou pastu a zabalíme do válečku. Potom ještě každý váleček zabalíme do listů la lot.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme připravené masové válečky.

  • 4

    Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce, ke každé přidáme majonézu a servírujeme.

Komentáře k receptu