Placky z žita s mozzarellou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 80 g Strouhanka
- 4 g Bazalka
- 150 g Mozzarella
- 200 g šrot žitný
- 100 ml Olej olivový
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 44 g
- Sodík 938 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 160.1 mg
- Draslík 261.3 mg
- Vláknina 3910.3 mg
- Vitamín A 3910.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar nalijeme do hrnce, přidáme žito a uvedeme k varu. Zvolna vaříme 40 minut, poté odstavíme a necháme ještě 15 minut bobtnat. Poté slijeme a necháme okapat.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Sýr pokrájíme na plátky.
-
3
Máslo rozehřejeme, přidáme česnek s cibulí a bazalku a necháme zpěnit. Poté vmícháme do žita, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, hořčici a strouhanku.
-
4
Z těsta tvarujeme placky, které osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Na každou placku dáme plátek sýra a necháme zapéct při 180°C v troubě, dokud se sýr nerozpustí.