Vepřová žebírka po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 44 g
- Sodík 2113 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 93.1 mg
- Draslík 481.2 mg
- Vláknina 2246 mg
- Vitamín A 2246 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme kostí a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, poprášíme prosátou moukou, opečeme na tuku a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, částečně ji roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.
-
3
K cibuli přidáme papriku a rajčatový protlak a zalijeme vlažným vývarem. Za občasného promíchání uvedeme do varu.
-
4
Do vařícího základu vložíme opečená žebírka a pod poklicí je dusíme téměř doměkka.
-
5
Nakonec přilijeme červené víno, přidáme worcester, podle potřeby dosolíme a ještě dodusíme.