Vepřová žebírka po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 25 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 200 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Paprika sterilovaná
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 2113 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 93.1 mg
  • Draslík 481.2 mg
  • Vláknina 2246 mg
  • Vitamín A 2246 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme kostí a nasekáme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme, poprášíme prosátou moukou, opečeme na tuku a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, částečně ji roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.

  • 3

    K cibuli přidáme papriku a rajčatový protlak a zalijeme vlažným vývarem. Za občasného promíchání uvedeme do varu.

  • 4

    Do vařícího základu vložíme opečená žebírka a pod poklicí je dusíme téměř doměkka.

  • 5

    Nakonec přilijeme červené víno, přidáme worcester, podle potřeby dosolíme a ještě dodusíme.

Komentáře k receptu