Králík v čokoládové omáčce
Suroviny
- 120 g Mrkev kořen
- 1 g Bobkový list
- 1500 g Divoký králík
- 40 g Čokoláda hořká
- 40 ml Olej olivový
- 500 ml Víno bílé
- 60 ml Voda pitná
- 4 ks Hřebíček
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Skořice mletá
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 91 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 303.8 mg
- Draslík 1808.3 mg
- Vláknina 2535.4 mg
- Vitamín A 2535.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naporcujeme, omyjeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší nudličky, šalotku a česnek nakrájíme najemno. Čokoládu nastrouháme.
-
2
Olej rozpálíme, maso na něm opečeme ze všech stran, poté přisypeme zeleninu a vše poprášíme moukou a podlijeme vínem. Přisypeme veškeré koření a zvolna vaříme 45 minut. Dle potřeby přiléváme vodu.
-
3
Měkké maso vyjmeme z omáčky, vsypeme strouhanou čokoládu a necháme rozpustit. Poté ihned vrátíme do omáčky maso a servírujeme.