Kořeněné jehněčí maso s olivami
Suroviny
- 100 g Brambory
- 800 g Jehněčí maso
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Pórek
- 100 g Rajčata
- 200 g Olivy černé
- 5 g Šalvěj čerstvá
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 10 g Koriandr čerstvý
- 100 g Cizrna
- 90 ml Olej olivový
- 200 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Zakysaná smetana
- 30 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Citron
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 825 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 56 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 164.8 mg
- Draslík 385.8 mg
- Vláknina 9853 mg
- Vitamín A 9853 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1902.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. Rozmarýn, šalvěj a česnek očistíme a nahrubo nasekáme, smícháme s polovinou oleje a hořčicí. Ve vzniklé marinádě necháme odležet maso do druhého dne. Uchováme v chladu. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Olivy a citron pokrájíme na plátky. Koriandr nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Rajčata pokrájíme na kostičky.
-
2
Marinované maso vyjmeme z marinády, osušíme, poprášíme moukou a osmahneme ve zbytku rozpáleného oleje. Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, cizrnu a pórek. Přimícháme strouhané brambory, vývar, polovinu citrónů a oliv, koriandr. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 45 minut. Poté vmícháme smetanu, ozdobíme zbytkem oliv a citrónů.