Maso z býka na víně a česneku
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 180 g Cibule
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 180 g Mrkev kořen
- 150 g Rajčata
- 1000 g Hovězí maso přední
- 6 g Pažitka
- 80 g Paprika červená
- 50 ml Olej olivový
- 500 ml Víno červené
- 750 ml Hovězí vývar základní
- 3 ks Bobkový list
- 3 ks Hřebíček
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 135 g
- Sodík 782 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 1397.3 mg
- Vláknina 8069.8 mg
- Vitamín A 8069.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na hrubší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zeleninu očistíme, mrkve pokrájíme na plátky, rajčata oloupeme a rozčtvrtíme, celer pokrájíme na kostičky, stejně jako papriku. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme cibuli, česnek a necháme zesklovatět, poté přidáme maso a opékáme do zezlátnutí. Přidáme zeleninu a koření. Osolíme, opepříme, krátce osmahneme a poprášíme moukou. Poté přilijeme víno a vývar a necháme zvolna vařit 120 minut.
-
3
Hotový pokrm ochutíme skořicí a posypeme sekanou pažitkou.