Celerový oukrop
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 12 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 11 mg
- Draslík 674.5 mg
- Vláknina 7951.5 mg
- Vitamín A 7951.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme celer a brambory. Celer pokrájíme na malé kostičky, brambory na kostky, dáme do hrnce s 1.4 dl vody, solí, kmínem a uvaříme doměkka. Zeleninu vaříme 20 minut.
-
2
Uvařené brambory s celerem vyjmeme sítem nebo přecedíme a vývar dáme do druhého hrnce. Zeleninu rozmixujeme dohladka a vrátíme ji do vývaru. Promícháme a dochutíme pepřem i solí, necháme přejít varem, hrnec zakryjeme poklicí a odstavíme z plotny.
-
3
Očistíme česnek a dobře jej rozetřeme. Kerblík s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme. Tvrdší krajíce chleba pokrájíme na malé kostičky, které rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme lžičku husího sádla, česnek, bylinky, přelijeme horkým oukropem a podáváme.