Roštěnky s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 3 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 16 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 476.2 mg
- Vláknina 4776.5 mg
- Vitamín A 4776.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a za stálého míchání smažíme dozlatova.
-
2
Rajčata nahrubo rozmačkáme a spolu s protlakem, nasekanými bylinkami a veškerým kořením přidáme do kastrolu. Přisypeme cukr a omáčku necháme vzkypět. Potom bez pokličky vaříme asi 30 minut, nakonec osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkový list.
-
3
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na horkém oleji zprudka opečeme, snížíme příkon tepla a roštěnky zvolna dopečeme.
-
4
Upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.