Roštěnky s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 476.2 mg
  • Vláknina 4776.5 mg
  • Vitamín A 4776.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a za stálého míchání smažíme dozlatova.

  • 2

    Rajčata nahrubo rozmačkáme a spolu s protlakem, nasekanými bylinkami a veškerým kořením přidáme do kastrolu. Přisypeme cukr a omáčku necháme vzkypět. Potom bez pokličky vaříme asi 30 minut, nakonec osolíme a opepříme. Vyjmeme bobkový list.

  • 3

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na horkém oleji zprudka opečeme, snížíme příkon tepla a roštěnky zvolna dopečeme.

  • 4

    Upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu