Kapusta na kari s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1140 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 86 g
- Sodík 1034 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 2526.3 mg
- Vláknina 25143.5 mg
- Vitamín A 25143.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 612.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu oymjeme, vnější listy odstraníme a tuhý střed odřízneme. Zbylou kapustu rozčtvrtíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibuli, pak přisypeme kari koření, promícháme, lehce opražíme a přilijeme zeleninový vývar. Do pánve přidáme nakrájenou kapustu, ochutíme sójovou omáčkou a pod pokličkou 10 minut dusíme na středním ohni.
-
3
Uzené maso nakrájíme na malé kousky, vmícháme je do dušené kapusty a necháme krátce prohřát. Směs ještě dochutíme pepřem a solí a podáváme.