Kapusta na kari s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Uzené maso vařené
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1140 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 1034 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 2526.3 mg
  • Vláknina 25143.5 mg
  • Vitamín A 25143.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 612.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu oymjeme, vnější listy odstraníme a tuhý střed odřízneme. Zbylou kapustu rozčtvrtíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět cibuli, pak přisypeme kari koření, promícháme, lehce opražíme a přilijeme zeleninový vývar. Do pánve přidáme nakrájenou kapustu, ochutíme sójovou omáčkou a pod pokličkou 10 minut dusíme na středním ohni.

  • 3

    Uzené maso nakrájíme na malé kousky, vmícháme je do dušené kapusty a necháme krátce prohřát. Směs ještě dochutíme pepřem a solí a podáváme.

Komentáře k receptu