Kaše z hrachu s opečenou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hrášek
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Klobása vepřová
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.26 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1847 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 750.6 mg
  • Vláknina 18459.9 mg
  • Vitamín A 18459.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem si namočíme do vody hrách. Nadrobno si pokrájíme oloupanou cibuli. Vhodíme ji na pánev, kde jsme rozpustili sádlo, poté polovinu cibule sebereme z pánve, druhou necháme na pánvi, dokud nezezlátne. Pak odebereme z plotny i ji a na zbylý tuk nasypeme na plátky nakrájenou klobásku a opečeme.

  • 2

    Namočený hrách vložíme i s vodou, v níž se máčel, do hrnce a uvaříme doměkka. Pak si připravíme tyčový mixér a hrášek jím rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme k ní utřený česnek a zpola usmaženou cibulku. Osolíme, opepříme a vložíme 1 lžíci sádla a promícháme. Přidáme ještě špetku majoránky na dochucení.

  • 3

    Hrachovou kaši servírujeme s nakládanou okurkou a posypeme dozlatova usmaženou cibulkou.

Komentáře k receptu