Kaše z hrachu s opečenou klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1847 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 74.8 mg
- Draslík 750.6 mg
- Vláknina 18459.9 mg
- Vitamín A 18459.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem si namočíme do vody hrách. Nadrobno si pokrájíme oloupanou cibuli. Vhodíme ji na pánev, kde jsme rozpustili sádlo, poté polovinu cibule sebereme z pánve, druhou necháme na pánvi, dokud nezezlátne. Pak odebereme z plotny i ji a na zbylý tuk nasypeme na plátky nakrájenou klobásku a opečeme.
-
2
Namočený hrách vložíme i s vodou, v níž se máčel, do hrnce a uvaříme doměkka. Pak si připravíme tyčový mixér a hrášek jím rozmixujeme na hladkou kaši. Přidáme k ní utřený česnek a zpola usmaženou cibulku. Osolíme, opepříme a vložíme 1 lžíci sádla a promícháme. Přidáme ještě špetku majoránky na dochucení.
-
3
Hrachovou kaši servírujeme s nakládanou okurkou a posypeme dozlatova usmaženou cibulkou.