Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0.9 mg
  • Draslík 1148.3 mg
  • Vláknina 10534.5 mg
  • Vitamín A 10534.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky vyloupeme z lusků a uvaříme v dostatečném množství vařící osolené vody, do které jsme přidali bobkový list a tymián.

  • 2

    Krátce před koncem vaření přidáme celá omytá rajčata, která po chvilce vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Šalotky oloupeme, najemno je nasekáme a krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom do pánve přilijeme zeleninový vývar, promícháme a krátce provaříme. Přimícháme nakrájená rajčata a omáčku dochutíme balsamicovým octem, pepřem a solí.

  • 4

    Uvařené fazolky scedíme a přidáme do omáčky, kterou důkladně promícháme. Podáváme posypané jemně nasekaným koprem.

Komentáře k receptu