Marinované zelené olivy s česnekem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 75 g
- Sodík 537 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 22.1 mg
- Vláknina 2400.1 mg
- Vitamín A 2400.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme marinádu: očistíme česnek, nadrobno posekáme a vložíme do mísy. Přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry, rozdrcenou chilli papričku - vločky, oregano a sójovou omáčku, vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády přidáme zelené olivy (bez pecek), do kterých jsme místo pecek vložili oloupané mandle, promícháme. Marinádu s olivami nalijememe do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme, uložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme až po 24 hodinách.