Marinované zelené olivy s česnekem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 500 g Olivy zelené
  • 100 g Mandle loupané
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 22.1 mg
  • Vláknina 2400.1 mg
  • Vitamín A 2400.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme marinádu: očistíme česnek, nadrobno posekáme a vložíme do mísy. Přidáme lžíci nastrouhané pomerančové kůry, rozdrcenou chilli papričku - vločky, oregano a sójovou omáčku, vše promícháme s olivovým olejem. Do marinády přidáme zelené olivy (bez pecek), do kterých jsme místo pecek vložili oloupané mandle, promícháme. Marinádu s olivami nalijememe do zavařovací sklenice, dobře uzavřeme, uložíme na tmavé chladné místo. Konzumujeme až po 24 hodinách.

Komentáře k receptu