Srnčí salát se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 30 g Hořčice
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Okurky nakládané
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Nové koření celé
  • 20 g Feferony
  • 25 g Zakysaná smetana
  • 2 g Pepř černý celý
  • 40 g Majonéza
  • 100 g Petržel kořen
  • 25 g Petržel kudrnka
  • 20 g Podravka s bylinkami ochucovadlo
  • 40 g Jogurt bílý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 2.1 mg
  • Draslík 210.4 mg
  • Vláknina 4402.3 mg
  • Vitamín A 4402.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody vložíme očištěné maso ze srnčí kýty, osolíme, přidáme celou mrkev, petržel, celer, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přihodíme kostku masoxu a maso uvaříme doměkka. Scedíme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na plátky, vložíme do salátové mísy, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájené kyselé okurky, posekanou feferonku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme podravku, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, majonézu a hořčici. Vše důkladně promícháme a posypeme posekanou petrželkou.

  • 2

    Před podáváním salát vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu