Jasmínové kuře
Suroviny
- 50 g Cukr třtinový
- 800 g Kuřecí prsa
- 400 g Rýže loupaná
- 100 g Kopr čerstvý
- 50 g Mouka kukuřičná
- 250 g Hrachové lusky
- 20 ml Citronová šťáva
- 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 857 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 19 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1221.3 mg
- Vláknina 11540.8 mg
- Vitamín A 11540.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
První připravíme marinádu. Na oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nadrcený česnek a smažíme další dvě minuty. Poté přidáme postupně šťávu z citronu, cukr, olej, chilli, koriandr, sójovou omáčku a mouku s vodou. Smažíme cca 10 minut, nakonec dochutíme solí a pepřem dle chuti.
-
2
Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme a zalijeme marinádou. Zakryjeme a necháme minimálně dvě hodiny odležet, ideálně však přes noc.
-
3
Lusky hrášku omyjeme, rozdělíme na dvě poloviny a zabalíme do alobalu. Rýži uvaříme dle návodu na obalu.
-
4
Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany, dokud není měkké. Průběžně potíráme marinádou. Hrášek za občasného otočení opečeme v alobalu.
-
5
Kuře podáváme spolu s rýší a grilovaným hráškem.